רוצים להתייעץ? לשאול שאלה או להצטרף לפעילות? לחצו כאן ![]()
הלם רגעי, ככה מגיבים רוב האנשים שאני פוגש או מדריך בטיולים מסביב לעולם. "איפה התרמיל הגדול שלך?"אין אני עונה. "רגע? כל הציוד שלך נמצא בתיק הקטן הזה?!"
החופש האמתי לטייל מגיע בשתי דרכים או שיש לך הרבה מאוד כסף או שאתה מסתפק במועט. האמת שגם אם יש לך הרבה כסף, החירות האמתית בטיול מושגת בפשטות ובמינימליזם.
כולם רוצים לטייל בזול ויש שרוצים לעשות את זה בחינם אבל המציאות לא תמיד מאפשרת לנו לעשות את זה (לטייל בחינם). אילו שהתמזל מזלם מטיילים בעולם ואפילו מתפרנסים מזה או מרוויחים כסף לאורך הדרך (אגב כל אחד יכול).
הרבה אנשים שואלים איך אני מטייל כ"כ הרבה וכמה זה עולה לי, שאלה ישראלית למדי :)
כאן פוסט אני מרכז חלק מהדרכים בהם אני מטייל בזול מאוד, מקווה שתשאבו השראה ותצאו לטייל. לכל אילו שמפחדים לצאת לטיול תזכרו, העולם הוא ספר ומי שלא מטייל קורא רק דף אחד אז תפסיקו לעבוד ותתחילו לטייל. זו הדרך לצאת לחירות.
התמקחות על מחיר:
ראשית, התמקחות על מחיר. רבים המטיילים שחושבים שהמיקוח על כמה שקלים הוא מה שיעשה את ההבדל בין טיול יקר לזול.
אז זהו שלא, המיקוח על כמה שקלים לא יעשה הבדל גדול בכיס שלנו אבל לפעמים יפגע בפרנסה של המקומיים ואפילו יגרום להם לכעוס עלינו (על כולנו). תזכרו בעולם אנחנו שגרירים, בשביל כמה שקלים לא כדאי שנהיה מטרד.
פשטות ומינימליזם:
אחת השאלות הקשות בחיים היא מה אדם צריך כדי להיות שמח? שאלה שהרבה פעמים אני שואל אנשים שאני פוגש במסעות והטיולים שלי. אותי, שאלו את השאלה הזו לראשונה באחד מהטיולים שעשיתי לבד במדבר. בדרך (באחד מהישובים בהם עברתי) פגשתי בחורה חמודה שהצטרפה אלי ליומיים בטיול.
הערב הגיע והתחלנו לבשל על המדורה, ואז זה הגיע, אז מה גורם לך לחייך? היא שאלה. אני אשאיר את הדיון הפילוסופי בחוץ ואומר שלסיכום היא הגיעה למסקנה שהציוד המינימלי והאוכל הפשוט תחת כיפת השמיים גורמים לי לחייך. תכלס צדקה.
בשביל לטייל בעולם בזול חשוב מאוד לחיות על טהרת הפשטות ועל מינימליזם. תזכרו, ככל שיש לכם יותר ציוד והציוד גם שווה הרבה כסף אתם תיהנו פחות ותדאגו יותר.
טיסות Low Cost דיברנו על הפשטות- למי שלא מכיר בשנים האחרונות נכנסו חברות הLow Cost לשוק הישראלי, טיסות Low Cost הן בעצם אוטובוס אווירי בתנאים של מרשוטקה סובייטית. סתם אני צוחק, הרעיון שעומד מאחרי הטיסות האלה הוא פשטות, הלקוח משלם פחות מקבל פחות ונהנה פחות אבל הלקוח מגיע ליעד במחיר שלרוב הוא משמעותית יותר זול.
שתי החברות המובילות בתחום טיסות הLow Cost מישראל וחזרה לישראל הן וויז-אייר ואיזי-גט.
בלינק הזהתוכלו למצוא את רשימת היעדים ותאריכי הטיסות של וויז-אייר.
בלינק הזהתוכלו למצוא את רשימת היעדים ותאריכי הטיסות של איזי ג'ט.
כמה דברים שחשוב לדעת על טיסות Low Cost: 1-מחיר הטיסה אינו כולל מזוודה/ תרמיל הנשלחת אל בטן המטוס בנוסף יש הגבלה על גודל המזוודה/ תרמיל שעולים איתו למטוס. בהזמנת הכרטיס אתם יכולים לרכוש תוספת מזוודה שתישלח לבטן המטוס או להגדיל את המזוודה שתם לוקחים אתכם למעלה. אם תגיעו עם מזוודה גדולה מזו שמופיע בכרטיס תשלמו תוספת משמעותית במקום! אגב, גם אם תבכו בכי תמרורים ותקימו מהומה זה לא יעזור.
2-המחיר אינו כולל מקומות שמורים הנמצאים בדר"כ בקדמת המטוס ובמושבים שליד פתחי החירום, שמירת מקומות היא בתוספת תשלום. פשוט עולים למטוס וכמו באוטובוס מתיישבים איפה שיש מקום פנוי, ככל שתעלו מוקדם יותר הסיכוי שלכם לתפוס מקום טוב יגדל.
3- רעבים? כדי שתכינו אוכל בבית, המחיר של הטיסה אינו כולל אוכל, תוכלו לקנות אוכל במהלך הטיסה אבל תשלמו על זה ביוקר... אגב תעשו טובה ותתחשבו בשכנים שלכם, אל תביאו אוכל שמריח למרחקים!
ישנם עוד מספר כללים בטיסות מסוג זב אך אילו החשובים שבהם!
אפליקציות: בנוסף לטיסת הלאו-קוסט היום יש גם אפליקציות שמציעות לספונטניים שבנינו טיסות במחירים מצחיקים (לפעמים), הבולטת באפליקציות האלה היא "חוליו"שניתנת להורדה לסמרט-פון.
שימו לב הכלל החשוב במציאת טיסות זולות הוא לא להיות נעולים על תאריך מסוים אלה לקבוע את תאריך הטיסה לפי מחיר הכרטיסים הנמוך ביותר.
אם הייתי מספר לכם שתיק קטן חוסך לכם כסף וזמן לאורך הטיול הייתם מצמצמים את הציוד שאתם לוקחים? אם התשובה היא כן אז קחו תיק קטן, עדיף כזה שלא צריך לשלוח לבטן המטוס, ככל שהתיק שלכם יהיה קטן יותר תוכלו לחסוך יותר כסף, להתנייד יותר בקלות ולא לבזבז זמן.
כשאאתם עם תיק קטן אתם יכולים לעשות צ'ק-אין לטיסה מראש דרך הפלאפון, להגיע ישר לביקורת דרכונים בלי לחכות בתור לצ'ק-אין ואחרי הטיסה לצאת ישר מהשדה בלי לחכות לתרמיל. יתרון נוסף, אין סיכוי שהתרמיל יגיע למדינה אחרת והסיכויים לשיבושים בטיול קטנים.
בטיסות לאו-קוסט התיק הקטן חוסך כסף כי אין צורך להוסיף כסף על תוספת מזוודה וכו.
וככל שהציוד שלכם קטן יותר הציוד עצמו זול יותר.
רשימת הציוד האישית שלי:בהנחה שאני לא מתכנן לישון באוהל או שק שינה אלא אני מתכוון לישון בבתי חברים מקומיים, בכפרים או בהוסטלים אני לוקח את רשימת הציוד הבאה.
הרשימה כוללת את הבגדים שאני לובש:--------תיק 30 ליטר+ כיסוי גשם,
--------
ביגודחולצה מנדפת זיעה T-SHIRT, חולצה מנדפת זיעה מכופתרת, חולצה טרמית דקה, מעיל פוך, מעיל גורטקס דק, 2 זוגות מכנסיים מתפרקות מהסוג הטוב, 2 זוגות תחתונים, 2 זוגות גרביים איכותיות, זוג כפכפי אצבע, זוג נעלי שטח (חצי) קלות.
--------
צילום ותקשורתסמרט-פון+ מטען USB עם חיבור לרכב וחיבור לחשמל, לפ-טופ קטן, מצלמת פוקט+3בטריות+3כרטיסי זיכרון, מתאם לחשמל.
--------
היגיינהתיק רחצה קטן עם ציוד המתאים לעלייה למטוס (מברשת שיניים קטנה+משחת שיניים 50גר'סבון+שמפו 100 מ"ל תרופות מיוחדות בהתאם לייעד)
איפה ישנים?
בשק שינה, אוהל או קאוצסרפינג, אפשר גם להתפנק ולישן בהוסטלים ובגסטהאוסים. נושא השינה יכול להיות קוץ גדול בטיול זול. לרוב אנשים מפחדים מהתנאים של השינה לפעמים בצדק אך צריך לזכור. בכפרים התנאים לא תמיד טובים, בערים המחירים יכולים להגיע לפעמים לעשרות ואפילו מאות דולרים ללילה במלון.
הדרך לישון במחיר זול יחסית בעיר ואפילו בחינם היא להתפשר על התנאים ולישון בהוסטול או בקאוצסרפינג.
הוסטל (דורם)-זה בעצם מלון או לייתר דיוק אכסניה בה שוכרים מיטה בחדר עם עוד אנשים. ככל שיש יותר אנשים בחדר מחיר הלינה ללילה ירד, שירותים ו/או מקלחת בחדר יעלו את המחיר, זרם מים נורמלי יהווה יתרון :) מים חמים בחלק מהמדינות יהיו לוקסוס ווואי-פאי זה משהו שצריך להיות בכל הוסטל עירוני.
היתרונות של לינה בהוסטל הם בעיקר החברה והאווירה שיש במקום. בהוסטל תוכלו למצוא שותפים לטיול או ללילה של בילויים בפאב המקומי, לאסוף מידע על טיולי תרמילאים והכי חשוב לשאול איזו בירה הכי טובה באזור. לפני שאתם משלמי וסוגרים לילה בהוסטל רצוי לראות את החדרים והשירותים, אם אתם מזמינים את הלינה מראש תקראו טוב את ההמלצות של אילו שכבר ביקרו שם לפניכם.
בקשה אישית- תכבדו את המקומות שאתם ישנים בהם גם אם הם נראים לכם מוזנחים, זוכרים? אנחנו שגרירים של כולם!
קאוצסרפינג-אתר חברתי של שיתוף מקומות לינה, זה עובד בצורה מאוד פשוטה, מי שמעוניין לארח אנשים (או להתארח) פותח פרופיל ומעלה את כל הנתונים שיש לו להציע. למשל ספה בסלון, מיטה, חדר זוגי ואפילו אירוח למשפחות. בנוסף ישנם עוד קטגוריות- עם בעלי חיים, צמחוניים, מעשנים וכו.
הרשמה לאתר ניתן לעשות בקישור
כאן.
איך הכי זול לנסוע:![]()
פעם שאלו אותי איך הכי זול לנסוע, עניתי בפשטות: טרמפים, אוטובוסים, רכבות ומוניות שירות.
אני לא חושב שצריך להוסיף מעבר לזה.
הדרך האהובה עלי היא טרמפים, גמעתי ככה עשרות אלפי קילומטרים בארץ ובעולם וזכיתי לנסוע בסוגי רכבים שונים ומגוונים מפורשה חדשה שדהרה במהירות מטורפת ועד לרכבים סובייטים שנסעו 20 קמש וגרמו לחשוב שללכת ברגל יהיה מהיר יותר. לפעמים, לפעמים אני לוקח גם רכבות ואוטובוסים.
מה אוכלים?
מה אוכלים ואיפה?
יש לי כלל, אני אוכל ושותה את מה שהמקומיים אוכלים ושותים. מה ששמים לי בצלחת ומה שמוזגים לי בכוס אני פשוט מנסה. בדרך הזו אני גם חווה את המאכלים המקומיים בדרך הטובה ביותר. כדאי להתייעץ עם מקומיים וללמוד מהם על האוכל, האלכוהול והחנויות המקומיות.
אוכל מהיר-אני קונה בשווקים ובדוכני מזון, חשוב להקפיד על כמה כללים כשאוכלים במדינות זרות:
1.אחד תראו איך מכינים לכם את האוכל ותבדקו שהו טרי, 2. תראו שהמקום הומה באנשים עם דגש על מקומיים, 3. וודאו את המחיר מראש.
בישולים-אוכל לבישול או הכנה עצמית אני קונה בשוק או בסופרים, תמיד לוקח את המצרכים המקומיים לרוב הם גם זולים יותר.
אלכוהול- ככלל אני שותה רק אלכוהול מקומי, תמיד עושה השוואות וטועם, לאחרונה חשבתי על כך שאפילו חבל מאוד שלא ארגנתי לי את מחברת הבירות המקומיות שטעמתי. היא יכלה להיות מאוד מעניינת.
אז איך מטיילים בעולם בזול? פשוט, אל תחכו שיהיה לכם הון בחשבון הבנק. צאו לטייל, תתחברו למקומיים, תיסעו איתם, תאכלו איתם ותבלו איתם. ככה תלמדו על התרבות שלהם, תחסכו המון כסף ותיהנו מחוויה מיוחדת יותר.
איך מתחברים אל המקומיים? זה כבר תלוי בכם, רק תזכרו שככל שתהיו פחות אנשים, ויהיה לכם מעט ציוד זה יהיה קל יותר.
אתם מוזמנים להגיב כאן או לשלוח הודעה פרטית, הכי חשוב שתפו גם את החברים שלכם. ניפגש בשביליםגלעד :)sadegilad@gmail.comלמידע על ההדרכות שליהיכנסו לקישור